Vier Wapenstilstand en herdenk de gesneuvelden met ons

In 2018 is het 100 jaar geleden dat ‘De Grote Oorlog' (WOI) is geëindigd. Om dit te herdenken willen we iets speciaals doen met alle scholen uit Hulshout (Gemeentelijke Basisschool Hulshout, De Vrije Basisschool Houtvenne, De Schatkist en De Toverdoos).

Om 10.30 uur vindt de (kindvriendelijke) herdenkingsmis plaats in de Sint-Mattheüskerk te Hulshout. Na de viering wordt aan het monument der gesneuvelden in Hulshout, gezamenlijk (met de scholen) hulde gebracht aan de gesneuvelden van Hulshout, Westmeerbeek en Houtvenne. Na het eerbetoon wordt er op het plein aan de aanwezigen een fruitsapje van de Wereldwinkel aangeboden.


Hang de vlag uit!
Omdat het gemeentebestuur op deze dag niet alleen de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog, maar ook die van de Tweede Wereldoorlog en alle andere oorlogen in de wereld gedenkt, vragen wij al onze inwoners om deel te nemen aan deze belangrijke plechtigheid door hun huizen te bevlaggen met de Belgische driekleur. Deze vraag stellen we in het bijzonder aan de mensen die langs het traject van de kerk naar het Prof. Dr. Vital Celenplein wonen.

 



homepage Opnieuw naar www.hulshout.be
info Gemeentebestuur Hulshout - Prof.dr.Vital Celenplein 2 - 2235 Hulshout - Tel: 015 22 40 11 - info@hulshout.be