Wat te doen bij stormschade?

Naar aanleiding van een waarschuwing van het KMI voor wind besliste de FOD Binnenlandse Zaken het oproepnummer 1722 te activeren. 

Bel tijdens het noodweer 1722 als u de brandweer nodig heeft bij wateroverlast en/of stormschade. Bel enkel 112 als  u of iemand in uw omgeving zich in een (potentieel) levensbedreigende situatie bevindt. Als u toch belt naar het noodnummer 112 voor een niet-dringende brandweerinterventie, zal de operator u niet verder helpen, maar vragen om naar het nummer 1722 te bellen.

U kan ook online een aanvraag indienen: https://kempen.hulpverleningszone.be/contacteer-ons/e-loket-629/melding-stormschade-1304


Als u 1722 belt, vragen we u om geduld te oefenen. Haak niet in want daardoor komt u opnieuw achteraan de wachtrij terecht. Tijdens noodweer loopt het aantal telefoontjes zeer snel hoog. De brandweer doet al het mogelijke om u zo snel mogelijk te helpen, maar kan niet altijd overal tegelijk zijn. Dus als u al gebeld heeft naar 1722, bel dan niet terug om te vragen wanneer de brandweer komt. Gezien het grote aantal oproepen, is het uitzonderlijk mogelijk dat uw oproep wordt onderbroken terwijl u wacht. Indien dit het geval is, probeer dan wat later opnieuw.


Na het noodweer zal het nummer 1722 automatisch gedeactiveerd worden.homepage Opnieuw naar www.hulshout.be
info Gemeentebestuur Hulshout - Prof.dr.Vital Celenplein 2 - 2235 Hulshout - Tel: 015 22 40 11 - info@hulshout.be