Home > Fietsen

Fietsen

Gezond, sociaal veilig en goedkoop. In een kleine gemeente als Hulshout heeft de fiets nog zoveel te bieden. Onze Hulshoutse jeugd rijdt dagelijks met de fiets door weer en wind naar school (Heist, Westerlo), naar de chiro of klj, naar vrienden of fuiven. Zij bewijzen dat het allemaal mogelijk is.

Zonder auto's kunnen we niet leven, maar het zou een pak veiliger zijn, nietwaar?

Ook het gemeentebestuur steunt het gebruik van de fiets en voorziet een fietsvergoeding voor haar personeel. Voor elke kilometer die het gemeentepersoneel aflegt van thuis naar het werk, krijgen wij een premie.

Trage Wegen vzw ijvert voor herwaardering van buurtwegen, veldwegen, kerkwegels en jaagpaden in Vlaanderen

De provincie Antwerpen is bezig met het uitwerken van een heel fietsknooppuntennetwerk dat de ene fietsroute verbindt met de andere. Zo kan iedereen met de fiets via rustige fietswegen rondrijden in de ganse provincie. Daarnaast biedt de provincie ook wandelroutes, ruiterroutes, mountainbikeroutes,... neem een kijkje op http://www.tpa.be/kempen/index_nl.html

Wilt u meer plaatselijke routes uitzoeken, dan kan  altijd terecht bij onze plaatselijke wielerverenigingen. Zij zullen u graag verderhelpen.

Fietsen hoeven niet duur te zijn, via openbare verkoop door de politie of via de Kringwinkel Zuiderkempen kan u al voor zacht prijsje een tweewieler aankopen.

Sluitingsdagen

  • dinsdag 26 februari 2019

Zoeken

Het weer in Hulshout