Home > Openbaar vervoer

Openbaar vervoer

Aanpassingen van De Lijn samengevat voor de gemeente Hulshout:

  • Op lijn 220 e.v. wordt de bediening beperkt tot de spitsuren. Er wordt een halfuurdienst voorzien tussen 06.00 uur tot 8.30 uur en tussen 16.00 uur en 18.30 uur. Deze bedient de kernen van Hulshout en Westmeerbeek. Er worden specifieke scholierenritten voorzien (lijn 221) via Houtvenne naar de scholen in Aarschot.
  • Op lijn 490 e.v. wordt de bediening tussen Geel en Aarschot beperkt tot de spitsuren. Er wordt een halfuurdienst voorzien tussen 6.00 uur en 8.30 uur en tussen 16.00 uur en tussen 16.00 uur en 18.30 uur. Deze bedient niet langer de kern van Westmeerbeek.
  • Lijn 510 krijgt een gestrekte route tussen Heist-op-den-Berg, Hulshout, Westerlo en Geel. In Hulshout wordt daarbij de Grote Baan gevolgd:

- Tijdens de spitsuren rijdt bus 510 2x/u, in een daluur 1x/u.

- Lijn 510 rijdt opstapvrij tot in Geel en Mechelen.

- De dienstregeling wordt afgestemd op de sneltrein van en naar Antwerpen in het station van Heist-op-den-Berg. 

  • Het belbusgebied dat zich momenteel uitstrekt van Herentals tot Aarschot wordt gesplitst in twee belbusgebieden:

- Herentals-Hulshout-Westerlo

- Aarschot-Hulshout-Westerlo, met inbegrip van Westmeerbeek

  • De scholierenritten naar Westerlo worden versterkt: naast lijn 510 via Hulshout en Grote Baan wordt een nieuwe scholierenlijn 514 voorzien die ook via Westmeerbeek rijdt.
  • Scholierenlijn 515 brengt scholieren uit Westmeerbeek en Hulshout naar de scholen in Heist-op-den-Berg.

Is het openbaar vervoer te omslachtig, te duur of weet u niet hoe u van A naar B moet met het openbaar vervoer? Neem dan een kijkje op www.nmbs.be of www.delijn.be. Op de website van de lijn kan u een routeplanner gebruiken die aangeeft hoe u via trein, tram of bus op uw bestemming geraakt.

Sluitingsdagen

  • dinsdag 26 februari 2019

Zoeken

Het weer in Hulshout