Home > Auto

Auto

Gedeelde auto's

Kan u de auto toch niet missen, maar heeft u hem maar een paar keer per week nodig? Probeer dan eens autodelen www.autodelen.be met kennissen of vrienden. Of probeer eens te carpoolen www.taxistop.be (nieuw venster) met collega's op het werk. Er zijn zoveel auto's waar maar 1 persoon in zit, terwijl er plaats is voor vijf! Met de auto rijden is toch leuker met gezelschap en als u wilt, kan een ander het stuur eens van u overnemen.

Propere auto's

De ene auto is al meer vervuilend dan de andere en ook de auto-industrie moet voldoen aan strenge Europese normen en voorwaarden. Men gaat op zoek naar nieuwe technieken en brandstoffen om de auto te laten rijden, met zo weinig mogelijk vervuilende gassen.

Op de website www.milieuvriendelijkvoetuig.be vindt u alle mogelijke brandstoftechnologieën voor de auto terug : waterstof, elektrisch, hybride, benzine, diesel, met uitleg over de werking, de invloed op het milieu, en de beschikbaarheid bij de verdelers.

Zie ook www.lpg.be alles over lpg: tankstations, tweedehandswagens, prijs per model, fabrikanten, www.avere.org(nieuw venster, Engelstalige site voor elektrische voertuigen) 

Ook de regering steunt de ontwikkeling van zuinige en propere auto's. Daarom wordt er een belastingvermindering gegeven van 3% of 15% van de aankoop van een milieuvriendelijk wagen. In de Gids van de schone auto worden de wagens opgesomd waarvoor u belastingvermindering kunt krijgen.

Onze burgemeester steunt dit initiatief volledig en rijdt momenteel rond in de auto van het jaar, die gedeeltelijk op elektriciteit en benzine rijdt en op alle gebied een zeer zuinige en propere wagen is.

Auto - rijstijl

Bent u een racer of een zondagsrijder? U rijgedrag heeft een grote invloed op de veiligheid en de uitlaatgassen van uw wagen: www.ikbenrob.be

Sluitingsdagen

  • dinsdag 26 februari 2019

Zoeken

Het weer in Hulshout