Home > Premies van de Vlaamse Overheid

Premies van de Vlaamse Overheid

De Vlaamse overheid voorziet in zowel een korting op onroerende voorheffing voor een energiezuinige nieuwbouwwoning alsook in een renovatie- en verbeteringspremie voor bestaande woningen. Meer informatie over deze korting op de onroerende voorheffing alsook over de renovatie- en de verbeteringspremie vindt u hieronder.

Korting op onroerende voorheffing

duurzaamheidWie een energiezuinige nieuwbouwwoning bouwt met een laag e-peil, kan hiervoor een korting op de onroerende voorheffing krijgen. Deze vermindering wordt automatisch toegekend op uw aanslagbiljet. U hoeft dus zelf niets te ondernemen. De eigenaar hoeft niet gedomicilieerd te zijn in de woning of het gebouw en het kan hier ook gaan om een tweede verblijf.

De vermindering van de onroerende voorheffing wordt u toegekend op basis van het E-peil van de woning. Het E-peil is een maat voor de energieprestatie van een woning en de vaste installaties ervan in standaardomstandigheden. Hoe lager het E-peil, hoe energiezuiniger de woning is. Het toegekende E-peil moet wel betrekking hebben op het volledige gebouw/woning.

De vermindering kan enkel toegekend worden voor:

  • nieuwbouw (een nieuw gebouw met een stedenbouwkundige vergunning verkregen na 1 januari 2006 en met EPB-aangifte bij het Vlaamse Energieagentschap (VEA) vanaf 1 januari 2008)
  • herbouw na volledige afbraak
  • casco verbouwing (=een specifiek type verbouwing van een gebouw groter dan 3000 m³ waarvan de HVAC installaties en 75% van de gevels vervangen worden)


Meer informatie met betrekking tot de korting op de onroerende voorheffing vindt u door middel van volgende links:

Vlaamse renovatiepremie

De Vlaamse renovatiepremie is een financiële tegemoetkoming voor eigenaars die hun woning willen renoveren. Onder andere de vervanging van glas en buitenschrijnwerk in een woning komt in aanmerking voor de premie. Het bedrag van de renovatiepremie bedraagt 20% of 30% van de goedgekeurde facturen en kan nooit hoger zijn € 10.000.

Let wel op, want vanaf 1 december tot de zomer van 2015, kan de renovatiepremie niet meer aangevraagd worden. De renovatiepremie wordt dan omgevormd tot een belastingvermindering of -krediet. Vanaf de zomer van 2015 kan u de renovatiepremie (onder de vorm van een belastingvermindering of -krediet) terug aanvragen. De voorwaarden blijven dezelfde, maar de terugbetaling gebeurt in drie schijven.

Meer informatie met betrekking tot de renovatiepremie kan u vinden door middel van volgende links:

Vlaamse verbeteringspremie

duurzaamheid

De Vlaamse verbeteringspremie is een financiële tegemoetkoming voor wie zijn woning wil verbeteren of uitbreiden. Het plaatsen van dakisolatie in combinatie met een vernieuwing van het dak, de vervanging van het glas en schrijnwerk van uw ramen, het aanbrengen van gevelisolatie en de vervanging van een oude cv-ketel door een hoogrendementsketel zijn werken die in aanmerking komen.

Meer informatie met betrekking tot de verbeteringspremie kan u vinden door middel van volgende links:

Meer info

Sluitingsdagen

  • maandag 22 april 2019

Zoeken

Het weer in Hulshout