Home > Groepsaankoop groene stroom voor particulieren

Groepsaankoop groene stroom voor particulieren

Kies voor goedkopere groene energie

Wil je besparen op je energiefactuur en wil je daarbij ook je steentje bijdragen tot het milieu? Doe dan mee met de groepsaankoop groene stroom en gas van de provincie Antwerpen. Deze gaat jaarlijks door vanaf juni tot en met oktober, waarbij je hiervoor vrijblijvend en zonder enige aankoopverplichting kan inschrijven.

Zo bied jij je samen met heel veel andere inwoners aan als één aantrekkelijke klant op de energiemarkt. Energieleveranciers kunnen elk jaar opnieuw op de online veiling begin oktober hun beste bod geven. Je hoeft dus zelf geen prijzen te vergelijken. Na de veiling krijg je een persoonlijk aanbod van de goedkoopste energieleverancier voor je opgegeven verbruik. Pas dan beslis je of je van energieleverancier verandert.

Hoogste korting ooit voor recordaantal deelnemers in 2015

Bijna 100.000 deelnemers schreven zich vrijblijvend in voor de 6e groepsaankoop groene stroom en gas van de provincie Antwerpen. Met een ongezien resultaat. Mede door het recordaantal inschrijvingen zijn er dit jaar scherpere prijzen geboden dan ooit. Voor groene elektriciteit en gas deden eni en Lampiris het beste bod. Voor elektriciteit alleen ben je dit jaar het voordeligst uit bij eni.

Tijdens de veiling vandaag brachten verschillende energieleveranciers hun beste bod uit. Voor deelnemers met elektriciteit en gas deden eni en Lampiris het scherpste bod met een korting van 33%. Deelnemers met alleen elektriciteit zijn dit jaar het voordeligst uit bij eni met een korting van 29%. De geboden korting is berekend ten opzichte van het gewogen gemiddelde van vergelijkbare tarieven van de 6 grootste energieleveranciers (Electrabel, Luminus, eni, Essent, Lampiris en Eneco).

Groepsaankoop loont

Drijvende kracht achter de groepsaankoop is gedeputeerde voor energie Inga Verhaert: "Mensen worden steeds meer geconfronteerd met stijgende kosten, niet in het minst voor energie. Het loont nu dus meer dan ooit de moeite om deel te nemen aan een groepsaankoop. En dat hebben meer mensen dan ooit begrepen. Het succes van deze 6e editie bewijst opnieuw dat consumenten tot heel wat in staat zijn als ze zich verenigen. En met hoe meer ze zijn, hoe sterker ze staan. De provincie Antwerpen helpt hen met een goede omkadering en de juiste informatie. We hebben zo de markt de afgelopen jaren mee in gang gezet en daar blijf ik trots op."

Persoonlijk voorstel

Op 7 oktober 2015 wordt er een veiling gehouden en kunnen energieleveranciers hun beste bod uitbrengen. De leverancier(s) die het meest voordelige bod uitbrengt, wordt als winnaar van de veiling uitgeroepen. Vanaf 19 oktober ontvang je een persoonlijk voorstel op basis van je opgegeven energieverbruik. Daarop kun je meteen zien hoeveel je bespaart van zodra je overstapt naar de winnende energieleverancier.

Vergeet zeker niet om vóór 23 november via je persoonlijk voorstel aan te geven of je het aanbod wenst te aanvaarden. Ook als je reeds klant bent bij de winnende energieleverancier, dien je het aanbod te accepteren zodat jouw leverancier het voordelige groepsaankoopaanbod kan toekennen. Zodra je het aanbod hebt aanvaard, zorgt de provincie Antwerpen voor een gemakkelijke en veilige overstap.

Meer info

 

duurzaamheid

 

Sluitingsdagen

  • 1 & 2 november 2018
  • 15 november 2018

Zoeken

Het weer in Hulshout