Home > Milieu / wonen > Duurzaamheid > Elektrische fietsen

Elektrische fietsen

De populariteit van elektrische fietsen of e-bikes blijft toenemen. Ze bestaan tegenwoordig ook reeds in tal van types en vermogens waardoor ze een volwaardig alternatief beginnen te vormen voor de wagen, bijvoorbeeld voor woon-werkverkeer of om boodschappen te doen. De gemeente wil ook inzetten op duurzame mobiliteit. Daarom ondersteunt ze haar inwoners door deze groepsaankoop voor e-bikes. Door de organisatie van een samenaankoop kan men betere voorwaarden bekomen dan dat men als enkeling zou bekomen. In deze samenaankoop zullen een aantal types e-bikes ter beschikking worden gesteld, namelijk een elektrische fiets met een autonomie >50km, een elektrische fiets met een autonomie >100km, een elektrische bakfiets met 2 wielen, een elektrische bakfiets met 3 wielen en een elektrische plooifiets. Het uiteindelijke model per type dat beschikbaar zal zijn, zal worden gekozen door een stuurgroep van geïnteresseerde burgers. In het voorjaar van 2018 zal u dan via deze actie een e-bike kunnen kopen.

 

Bent u geïnteresseerd en wil u hiervan op de hoogte blijven? Dan kan u hier het inschrijvingsformulier downloaden dat u ingevuld kan gaan afgeven in het gemeentehuis. Inschrijven kan ook via het digitaal inschrijvingsloket: https://nl.surveymonkey.com/r/W2K8VWL. Geef ook aan of u deel wil uitmaken van de stuurgroep. Uw inschrijving verbindt u uiteraard tot niets. Tot 1 november 2017 kan u het formulier indienen. U zal dan uiterlijk op 15 januari 2018 bericht krijgen over het verder verloop van deze actie.

 

Fabrikanten die willen optreden als leverancier mogen vanaf nu ook contact opnemen met de dienst Duurzaamheid. Indienen van offertes kan tot en met 20 december 2017.

 

Voor verdere info kan u altijd contact opnemen met de dienst Duurzaamheid via het e-mailadres duurzaamheid@hulshout.be of telefonisch via 015 22 94 84.

 

 

Sluitingsdagen

Zoeken

Het weer in Hulshout