Home > Milieu / wonen > Duurzaamheid > Elektrische fietsen

Elektrische fietsen

De populariteit van elektrische fietsen of e-bikes blijft toenemen. Ze bestaan tegenwoordig ook reeds in tal van types en vermogens waardoor ze een volwaardig alternatief beginnen te vormen voor de wagen, bijvoorbeeld voor woon-werkverkeer of om boodschappen te doen. De gemeente wil ook inzetten op duurzame mobiliteit. Daarom ondersteunt ze haar inwoners door deze groepsaankoop voor e-bikes. Door de organisatie van een samenaankoop kan men betere voorwaarden bekomen dan dat men als enkeling zou bekomen. In deze samenaankoop zullen een aantal types e-bikes ter beschikking worden gesteld, namelijk een elektrische fiets met een autonomie >50km, een elektrische fiets met een autonomie >100km, een elektrische bakfiets met 2 wielen, een elektrische bakfiets met 3 wielen en een elektrische plooifiets. Het uiteindelijke model per type dat beschikbaar zal zijn, zal worden gekozen door een stuurgroep van geïnteresseerde burgers. In het voorjaar van 2018 zal u dan via deze actie een e-bike kunnen kopen.

 

Bent u geïnteresseerd en wil u hiervan op de hoogte blijven? Dan kan u hier het inschrijvingsformulier downloaden dat u ingevuld kan gaan afgeven in het gemeentehuis. Inschrijven kan ook via het digitaal inschrijvingsloket: https://nl.surveymonkey.com/r/W2K8VWL. Geef ook aan of u deel wil uitmaken van de stuurgroep. Uw inschrijving verbindt u uiteraard tot niets. Tot 1 november 2017 kan u het formulier indienen. U zal dan uiterlijk op 15 januari 2018 bericht krijgen over het verder verloop van deze actie.

 

Voor verdere info kan u altijd contact opnemen met de dienst Duurzaamheid via het e-mailadres duurzaamheid@hulshout.be of telefonisch via 015 22 94 84.

 

 

Sluitingsdagen

  • 1 & 2 november 2017

Zoeken

Het weer in Hulshout