Aankondiging publieke consultatie

Natuurbeheerplan “Grote Netevallei tussen Hullebrug en Herenbossen” (Nijlen, Herenthout, Heist-op-den-Berg en Hulshout)

Voor de Grote Netevallei tussen de Hullebrug en de Herenbossen werd een natuurbeheerplan opgesteld in opdracht van het Agentschap voor Natuur en Bos door het studiebureau Sweco.

Het natuurbeheerplan is opgemaakt voor een periode van 24 jaar.

Vertrekkende van het herstel van het historisch heel open en heel natte valleilandschap, wordt gekozen voor het inrichten en beheren van moerassen en natuurlijke graslanden in het grootste deel van het beheerplangebied. Daarmee zal een omvangrijk leefgebied ontstaan voor onder andere de vogelsoorten Roerdomp, Porseleinhoen en Kwartelkoning, waarvoor Europese doelen moeten gehaald worden. Bij de Steenkensbeek wordt daarentegen het boslandschap versterkt.

Het beheerplan staat vanaf 15 september tot 14 oktober 2022 ter inzage

op de website van het Agentschap voor Natuur en Bos (https://natuurenbos.vlaanderen.be/natuurbeheerplannen/natuurbeheerplannen-inkijken)

Het natuurbeheerplan kan ook geconsulteerd worden bij de milieudienst van de gemeente Hulshout op het adres Prof. Dr. Vital Celenplein 2, 2235 Hulshout. Enkel op afspraak.

Op 27 september 2022 om 18u30 aan het kruispunt Hogeweg met Moerbeemd in Heist-op-den-Berg (Booischot) zal er een infowandeling starten. Verschillende aspecten van het natuurbeheerplan worden toegelicht langsheen een korte lus van 3 km, met vertrek en einde aan wandelknooppunt 7.

Gedurende de gehele duur van de consultatieperiode kunnen opmerkingen en/of bezwaren schriftelijk of via e-mail worden gericht aan de onderstaande instantie:

aves.ant.anb@vlaanderen.be

Agentschap voor Natuur en Bos - Adviezen en Vergunningen Antwerpen
Lange Kievitstraat 111 (bus 63), 2018 Antwerpen