Bericht aan de bewoners van het woonzorgcentrum

Geachte bewoner,

Zoals u waarschijnlijk reeds vernomen heeft, wil Hulshout op site Ter Nethe een levendige en aangename omgeving creëren waar mensen graag vertoeven en kinderen graag naar school komen. Om die reden zijn er grote veranderingen gepland voor de indeling van deze site, waar nu het OCMW-gebouw en het woonzorgcentrum staan.  

Er komt een ganse zorgsite met voorzieningen voor verschillende doelgroepen, waaronder:

  • een schoolgebouw met kinderopvang;
  • een nieuw woonzorgcentrum (in plaats van het huidige);
  • voorziening voor personen met een beperking;
  • volkstuintjes.

Na 23 jaar merkten we dat het gebouw van het huidige woonzorgcentrum begint te lijden en dat de richtlijnen voor woonzorgcentra steeds verstrengen. Bovendien verkregen we 15 voorafgaande vergunningen die we in uitbating mogen brengen. Hierdoor dringt een nieuwbouw zich op. Een mooie gelegenheid om de gehele site nog eens onder de loep te nemen.  Uitgangspunt is dat de zorg publiek blijft; een sterke warme lokale zorg, ook voor de meest kwetsbaren. We bekijken de mogelijkheid om hierin samen te werken met Heist-op-den-Berg.

De bouw van de nieuwe zorgcampus gaat in fases. Voor u als bewoner van het woonzorgcentrum verandert er voorlopig niets. Pas na of gelijktijdig met de bouw van de eerste fase van de school, wordt gestart met de bouw van het nieuwe woonzorgcentrum. Dit nieuwe woonzorgcentrum zal achteraan op de site liggen, richting de Nete. Als bewoner van ons woonzorgcentrum blijft u in uw vertrouwde omgeving tot aan de verhuizing naar het nieuwe afgewerkte gebouw. Concreet zullen er dus al volgend jaar bouwwerken starten, maar de afwerking van de bouw van het woonzorgcentrum wordt geschat naar 2025. Uiteraard houden we jullie zo goed mogelijk op de hoogte van het verdere verloop.

Binnenkort lanceren wij immers ook een aparte webpagina en een nieuwsbrief over de voortgang van het project. Ook hierover zal u te zijner tijd meer informatie ontvangen.

Met vragen of bezorgdheden kan u of uw familie alvast terecht op het volgende e-mailadres: siteternethe@hulshout.be.