Bericht aan de leerlingen van de gemeentelijke basisschool

Geachte ouder/verzorger,

Zoals u waarschijnlijk reeds vernomen heeft, wil Hulshout op site Ter Nethe een levendige en aangename omgeving creëren waar mensen graag vertoeven en kinderen graag naar school komen. Om die reden zijn er grote veranderingen gepland voor de indeling van deze site, waar nu het OCMW-gebouw en het woonzorgcentrum staan. Er komt een ganse zorgsite met voorzieningen voor verschillende doelgroepen, waaronder:

  • een schoolgebouw met kinderopvang;
  • een nieuw woonzorgcentrum (in plaats van het huidige);
  • voorziening voor personen met een beperking;
  • volkstuintjes.                                                                                                                                

Met deze brief willen we jullie, als ouders van de leerlingen van de gemeentelijke basisschool, op de hoogte houden van de verdere plannen hieromtrent. Na het bekijken van verschillende mogelijkheden, werd gewerkt naar het samenbrengen van de vestigingen van de basisscholen in Hulshout op één site die centraal ligt binnen de deelgemeente Hulshout.

De school zal niet in één keer gebouwd worden, maar in verschillende fases. Volgens de huidige plannen wordt het nieuwe schoolgebouw ten vroegste in 2023 geplaatst en zullen de klassen van de locatie aan de Grote Baan als eerste verhuizen. De leerlingen die naar school gaan in het gebouw aan de Strepestraat zullen pas in een volgende fase verhuizen.  De bouw in de tweede fase is nog niet binnen de volgende vijf jaar gepland. Dit wil dus zeggen dat de vestiging van de Strepestraat nog een tijdje in gebruik zal blijven. U wordt ruim op voorhand geïnformeerd als de plannen concreter worden.

Binnenkort lanceren wij ook een aparte webpagina en een nieuwsbrief over de voortgang van het project. Ook hierover zal u te zijner tijd meer informatie ontvangen.

Met vragen of bezorgdheden kan u alvast terecht op het e-mailadres: siteternethe@hulshout.be.