Door het droge weer en de zeer lage waterstand in de waterlopen kondigt de gouverneur een uitbreiding van het onttrekkingsverbod voor onbevaarbare waterlopen af.

Datum publicatie: 25.05.2022

Door het droge weer en de zeer lage waterstand in de waterlopen kondigt de gouverneur een uitbreiding van het onttrekkingsverbod voor onbevaarbare waterlopen af. Deze uitbreiding is van toepassing op de stroomgebieden van de “Grote Nete” en de “Aa” (Maasbekken) en zal vanaf morgen 18/05/2022 van kracht zijn.

 Hierdoor is het verboden water te onttrekken uit alle onbevaarbare waterlopen en publieke grachten in de stroomgebieden van:

  • De Kleine Aa;
  • De Aa (Maasbekken);
  • De Aa (Netebekken); en
  • De Grote Nete.

 (Het onttrekkingsverbod is enkel van toepassing op de onbevaarbare waterlopen in de aangegeven stroomgebieden. Het “bevaarbare” traject van de Grote Nete valt dus niet onder dit onttrekkingsverbod.)

 De exacte locatie van de afgebakende stroomgebieden kan u raadplegen op de kaart bij het besluit of vanaf morgen via de online kaarten op onderstaande links. www.gouverneurantwerpen.be, https://www.provincieantwerpen.be/aanbod/dlm/dienst-integraal-waterbeleid/droogte/onttrekkingsverbod.html#actueel


2022.05.17 Besluit van de gouverneur betreffende invoering van tijdelijk verbod op onttrekking van water uit onbevaarbare waterlopen.
2022.05.17 Persbericht: Tijdelijke uitbreiding van het onttrekkingsverbod onbevaarbare waterlopen voor stroomgebieden "Grote Nete" en "De Aa" in de provincie Antwerpen
Vragen en antwoorden bij besluit van de gouverneur van 17 mei 2022 betreffende invoering van tijdelijk verbod op onttrekking van water uit onbevaarbare waterlopen.

Kaartmateriaal van de getroffen gebieden:

kaart