Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening 'Duurzame dorpskernen'

Het college van burgemeester en schepenen van Hulshout heeft in zitting van 27 mei 2024 het ontwerp van de gemeentelijke stedenbouwkundige verordening 'Duurzame dorpskernen' goedgekeurd. Die verordening wil een aantal algemene principes met betrekking tot bouwen in Hulshout regelen. De verordening is onderverdeeld in de volgende thematische luiken:

  1. Algemene bepalingen
  2. Kwalitatief wonen Hulshout
  3. Kwalitatieve groene tuinzone
  4. Duurzame mobiliteit

Het college van burgemeester en schepenen van Hulshout organiseert in functie van de definitieve vaststelling van de verordening een openbaar onderzoek dat loopt van 15 juli 2024 tot en met 13 augustus 2024.

Het ontwerp van de verordening is tijdens het openbaar onderzoek te raadplegen op de website van de gemeente Hulshout (https://www.hulshout.be/nl/gemeentelijke-stedenbouwkundige-verordeningen) en ligt ter inzage bij de dienst Omgeving, Prof. Dr. Vital Celenplein 2, 2235 Hulshout.

Eventuele bezwaren of opmerkingen kunnen uiterlijk de laatste dag van het openbaar onderzoek digitaal of analoog worden bezorgd aan de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening (GECORO). Dat kan via e-mail op omgeving@hulshout.be, via afgifte tegen ontvangstbewijs op Lokaal huis Het Dorp (dienst Omgeving) of aangetekend per post gericht aan de GECORO, Prof. Dr. Vital Celenplein 2, 2235 Hulshout.

Om het ontwerp van de verordening te komen raadplegen bij de dienst Omgeving of om er een bezwaar of opmerking tegen ontvangstbewijs te komen afgeven, dient op voorhand een afspraak te worden gemaakt. Dat kan via het telefoonnummer 015 22 40 11 optie 4, elke werkdag tussen 09.00 uur en 12.00 uur.