Maak je nieuwjaarswens zichtbaar voor iedereen!

De afgelopen weken hebben velen zich afgevraagd of het nieuwjaarzingen mag doorgaan dit jaar.

Nieuwjaarzingen is een traditie in onze regio. Maar net omdat het veel mensen op de been brengt, is het moeilijk coronaproof te organiseren. Ook buitenalternatieven blijken vaak toch in strijd met de coronamaatregelen. Hoe overhandig je veilig snoep? Hoe voorkom je samenscholing? Mogen kinderen van verschillende gezinnen samen gaan zingen? En wat met de ouders die hen begeleiden?

Gouverneur Cathy Berx besliste daarom om het nieuwjaar- en driekoningenzingen in onze provincie dit jaar te verbieden.

Maar natuurlijk willen we iedereen wel de kans geven om in eigen buurt veilig de beste wensen over te brengen. Kempens Karakter en elf Kempense gemeenten zetten daarom een affichecampagne ‘Nieuwjaarswensen’ op touw. Alle Hulshoutse schoolkinderen krijgen een affiche mee om thuis voor het raam te hangen. De zangzakjes die normaal uitgereikt worden aan de 4-jarigen, worden bewaard en volgend jaar alsnog uitgedeeld aan deze kinderen.

Je kan ook digitaal je wensen delen:

  • Elk kind kan een tekening, gedicht, filmpje,... maken met zijn nieuwjaarswens.
  • Mama, papa, grote broer/zus kan de wens vervolgens delen op sociale media Vergeet niet om bij het bericht de hashtag #coronazingen2020 te vermelden!
  • Zet je wens ook als reactie onder ons Facebook-bericht

Download de affiche

Lees hier het politiebesluit: politieverordening van de gouverneur van 15 december 2020 betreffende het zingen ter gelegenheid van Nieuwjaar en Driekoningen en het overbrengen van wensen en/of het aanbieden en in ontvangst nemen van traktaties ter gelegenheid daarvan.

Banner neiuwjaarzingen