Het Routehuis
Over het Routehuis
'Het Routehuis is een ontbijt- en eetcafé en sinds kort ook nog eens een B&B. Dit is de combinatie die ik wilde realiseren en ik ben heel blij dat de B&B nu ook geopend is. Na 2,5 jaar voelde ik dat we klaar waren om die extra stap te zetten. In het begin had dit niet combineerbaar geweest, dus ik ben heel blij dat we er, door omstandigheden, mee gewacht hebben.'
'Bij ons kan je terecht voor een drankje of om iets te eten. Mensen hebben precies nog altijd schrik om alleen iets te komen drinken, maar dat is zeker niet nodig. Iedereen is hier welkom voor een koffietje, thee, frisdrank of één van de huisbereide drankjes. Op deze huisbereide drankjes ben ik heel erg trots en we merken ook dat deze, vooral in de zomer, heel erg populair zijn. Onze kaart is ontzettend uitgebreid, zowel qua eten als drankjes. Daarmee maak ik het mezelf niet echt gemakkelijk maar ik vind dit wel heel belangrijk.'
'Een echte specialiteit hebben we niet. Qua eten hebben wij een kaart die je op een ander ook vindt met soep, broodjes, videe, stoofvlees, … maar dat zijn nog steeds de 'simpele' gerechten waar mensen van houden. Een specialleke is misschien mijn croque Routehuis met pesto, tomaatjes en mozzarella; die vind je niet overal. Belangrijk is dat alles vers gemaakt wordt. Soepen, sauzen, … ik maak ze allemaal zelf.'
'Iets wat je ook niet veel vindt, is ons wolvenbrood. Dit serveren we altijd bij het ontbijt. Dit brood is ontwikkeld door een nonkel van mij; super lekker. Mensen kunnen hier ook de bloem kopen om het brood zelf thuis te bakken, maar we zijn nog altijd op zoek naar een bakker in de buurt die het zou willen bakken en verkopen.'
'Mensen die hier binnenkomen, zeggen altijd dat het hier gezellig is en dat hier een warme sfeer heerst. Dan ben ik geslaagd in wat ik wilde, want dat is exact wat ik heb willen creëren met het ontbijt- en eetcafé en nu ook met de B&B.'
Wat is het leukste aan jouw beroep?
'Dat is heel moeilijk te definiëren. Ik geniet van de omgang met mensen; met de klanten die terugkomen, de vaste klanten, maar ook met de nieuwe mensen die hier passeren. Het allerfijnste is natuurlijk de appreciatie die je krijgt van de klanten. Ik hou ervan om mijn drankjes te voorzien van snoeperijen en dit allemaal heel mooi te schikken op de schoteltjes. Daar ben ik een pietje precies in, maar klanten vinden dit ook fijn en posten dit dan op de socials. Voor mij is dat een soort van zorgzaamheid; ik zorg graag voor mensen en laat ze graag genieten … dat is volgens mij ook de reden waarom ze hier binnenstappen.'
Lees hier het artikel dat verscheen in het boekje van februari.
Het Routehuis | Stationsstraat 113 | 2235 Westmeerbeek | 016/41.45.04 | het.routehuis@gmail.com | www.het-routehuis.be
Zet u ook graag uw handelszaak of onderneming in de kijker? Neem dan contact op met lokale.economie@hulshout.be