Veelgestelde vragen
Hieronder vindt u de veelgestelde vragen over project Site Ter Nethe. Deze pagina wordt doorlopend aangevuld.
Staat het antwoord hier niet tussen? Stel dan de vraag aan projectcoördinator Anke Vleugels, via tel. 015 22 40 11 of e-mail: siteternethe@hulshout.be.
Algemeen
Hoe lang duurt het project?
Aangezien dit een project in verschillende fasen verloopt, zal dit een aantal jaren in beslag nemen.
De infrastructuurwerken nemen twee jaar in beslag. De bouw van de eerste fase van de school zal 18 maanden duren, de tweede fase 6 maanden. Ook voor de bouw van het woonzorgcentrum zullen we 18 maanden moeten rekenen. Deze fasen lopen natuurlijk niet onafhankelijk van elkaar en er zal sowieso overlapping zijn. Het doel is om de grote werken op de site af te hebben in 2029, maar we zijn hier natuurlijk wel afhankelijk van vergunningen. Daarom is het zeer moeilijk om een uitspraak te doen over de duurtijd van het project.
Wat is de timing voor de verschillende bouwfases?
De infrastructuurwerken zullen twee jaar duren.
De bouw van het schoolgebouw duurt 18 maanden en de bouw van de turnzaal zal nadien ook nog 6 maanden in beslag nemen.
De bouw van het woonzorgcentrum, samen met de voorziening voor mensen met een handicap, zal ook 18 maanden duren.
Het lokaal bestuur heeft voor zichzelf streefdata vooropgesteld, maar wij hebben deze niet zelf in de hand. Alles is afhankelijk van vergunningen, waardoor we liever geen concrete uitspraken doen over de timing van de verschillende bouwfases.
Wat wordt er ondernomen om de hinder voor de buurtbewoners tijdens de bouwwerken te beperken?
Samen met IOK worden de mogelijkheden bekeken om het werfverkeer te spreiden zodat dit niet allemaal door de woonwijken moeten. Daarnaast zal het lokaal bestuur ook de nodige maatregelen nemen om overlast (stof, lawaai…) in de mate van het mogelijke te beperken. Verder zullen we de aanplanting van de groene strook tussen de tuinen en de site al bij de aanvang van de eerste bouwwerken mee uitvoeren zodat de bomen en struiken al wat groter zijn tegen dat de gebouwen er echt staan.
Hoe zal de site ontsloten worden? Welke toegangswegen zijn er?
De hoofdtoegang is gelegen aan de Grote Baan, waar ook de grote parking voorzien wordt. Dit betekent dat overgrote deel van het verkeer voor de site via deze hoofdtoegang zal verlopen. Dit is een bewuste keuze, zodat er niet te veel verkeer door de kleinere zijstraten van de Grote Baan moet komen. We kiezen hier ook voor één in- en uitrit om zo het aantal stresspunten op de Grote Baan te verkleinen.
Achteraan op de site komt het woonzorgcentrum met voorziening voor mensen met een handicap. Ook hier is nog een kleine parking voorzien, die toegankelijk is via de Bruulstraat.
Voor fietser en voetgangers is er een ontsluitingsweg langs de Vaartdijkstraat, alsook langs de Bruulstraat.
Woonzorgcentrum
Waar komt het nieuwe woonzorgcentrum?
Het nieuwe woonzorgcentrum komt, samen met de voorziening voor mensen met een handicap, achteraan op de site.
Hoeveel plaats zal er zijn?
Het woonzorgcentrum heeft een erkenning voor 75 bedden, die ook in de nieuwbouw gerealiseerd zullen worden.
Gaan de bewoners van woonzorgcentrum Ter Nethe moeten verhuizen naar een ander woonzorgcentrumg?
Onze bewoners blijven in het huidige woonzorgcentrum totdat het nieuwe woonzorgcentrum gebouwd is. Als het nieuwe gebouw gerealiseerd is, kunnen zij verhuizen en kan men overgaan tot het slopen van het huidige woonzorgcentrum. We zorgen er dus voor dat de ouderen in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven.
Voorziening voor mensen met een handicap
Wat komt er precies op de site voor personen met een handicap?
Op de site komt een voorziening van ouderinitiatief vzw Buitenghuwoon. Dit is een kleinschalig woonproject waar mensen met een handicap uit Hulshout of de directe omgeving een warme thuis vinden. Een geïntegreerde visie op zorg en een sterke verbondenheid met de lokale gemeenschap staan centraal.
Buitenghuwoon wil een huis creëren waar het goed is om te wonen, met voldoende aandacht voor private ruimte en een gezamenlijke leefruimte. Bewoners wonen samen met respect voor ieders mogelijkheden en beperkingen, en nemen samen met hun gezin de regie van hun leven in handen. Samen met vzw Buitenghuwoon willen wij levensloopbestendige woningen creëren die waarborgen en kansen biedt aan deze mensen met een handicap. In dit woonconcept kunnen ze zelfstandig en volwassen worden, maar ook later hun toekomstige vergrijzing faciliteren en ondersteunen.