Slagerij Ysebaert

Over Slagerij Ysebaert

Slagerij Ysebaert

“Het ondernemen heeft er altijd wel ingezeten. Ik ben als beenhouwer begonnen in een supermarkt en mijn vrouw had een koude bakkerij in Berlaar-Heikant. Na een tijdje zijn we daar ook charcuterie beginnen verkopen. In het begin maakte ik enkel het kippenwit zelf, maar dat is nu zo geëvolueerd dat we alle charcuterie, met uitzondering van de salami, zelf maken. Met vers vlees begonnen we toen er sprake was dat er een bakkerij ging bijkomen in de gemeente. Het vers vlees werd zo’n succes dat we de beenhouwerij in Westmeerbeek overnamen. Ondertussen bleef onze zoon de koude bakkerij doen, tot ook hij iets anders wou. Daarna hebben we dan besloten om een marktwagen te kopen, waarmee mijn vrouw nog steeds naar de markten rijdt. ”

“Beenhouwer zijn, is een harde stiel. Wij staan elke dag op om 02.45u om van ons thuis in Glabbeek naar Westmeerbeek te komen. Dan wordt de marktwagen ingeladen en daarna is het de beurt aan de winkel. Op maandag komt het varkensvlees binnen wat eigenlijk versneden en verwerkt moet zijn tegen dinsdagmiddag. Dan komt het rundsvlees binnen, wat dan weer volledig verwerkt wordt tegen woensdag. Op donderdag beginnen de voorbereidingen voor het weekend. 14 uur werken op een dag is geen uitzondering.”Vlees Slagerij Ysebaert

“Huisgemaakte producten en kwaliteitsvlees, dat is wat ons typeert. Onze koeien en varkens kopen we rechtstreeks bij de boer. Op de koeienboerderij wonen wij ook, dus ik kan de koeien van in het begin opvolgen. Ik weet dat zij een goed leven gehad hebben en dat het dus ook kwaliteitsvol vlees is dat ik aanbied in mijn winkel. In onze winkel kan je sommige koeien zelfs volgen op een tv-scherm. De varkens bestellen we bij een andere boer. Nadat de varkens geslacht zijn, brengt hij zijn beesten zelf naar hier. Het slachthuis is dus de enige tussenschakel tussen het vlees en de beenhouwerij.”

Wat is het mooiste aan jouw beroep? 

“Uitbenen is het liefst wat ik doe. Dat is ook de reden waarom alle beesten hier als karkassen binnenkomen. Varkens komen in zijn geheel binnen; koeien in vier stukken. Ik ben ondertussen al lang genoeg bezig om vlot te kunnen uitbenen, dus je ziet het werk ook vooruit gaan. Daarnaast verkoop ik ook heel graag, maar je moet keuzes maken. Het overgrote deel van de tijd sta ik dus wel achteraan in de beenhouwerij, maar als daar het werk gedaan is, dan durf ik al eens plaatsnemen achter de winkeltoog.”

Lees ook hier het artikel dat verscheen in het gemeenteboekje van mei 2023.Logo Slagerij Ysebaert

Slagerij Ysebaert016 69 70 72
Stationsstraat 32info@slagerij-ysebaert.be
2235 Westmeerbeekwww.slagerij-ysebaert.be

 

 

 

Zet u ook graag uw handelszaak of onderneming in de kijker? Neem dan contact op met lokale.economie@hulshout.be